Back to work
januari 10, 2022
Structurele bekostiging
oktober 3, 2022
Back to work
januari 10, 2022
Structurele bekostiging
oktober 3, 2022

De zorg kent veelbelovende en waardevolle innovaties. Helaas zien we nog vaak dat het opschalen van deze innovaties langzaam gaat of zelfs uitblijft. In samenwerking met Pluut&Partners heb ik voor Isala Ziekenhuizen een onderzoek gedaan naar de stagnatie van een zorginnovatie. 

Binnen de vakgroep MDL werd al langere tijd gebruik gemaakt van de IBD-coach. Patiënten kunnen hiermee periodieke gezondheidschecks invoeren en voorlichting raadplegen. Zo wordt het mogelijk dat patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven. 

Het gebruik van de coach bleef steken rond de 150 patiënten. Samen met de afdeling MDL hebben we een quickscan gemaakt. Voor deze scan hebben we het gebruik. Dit kompas is met vragenlijsten en tijdens workshops ingevuld. Hierdoor hebben we inzicht gekregen op ontwikkelpunten. We konden duidelijk in kaart brengen welke kansen er waren voor opschalen.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en er maken meer dan 1.000 patiënten gebruik van de IBD-coach in Isala. Wat een geweldig resultaat.