Zorg op afstand: de nieuwe standaard?
juni 25, 2020
Pluut&mij
augustus 20, 2020
Zorg op afstand: de nieuwe standaard?
juni 25, 2020
Pluut&mij
augustus 20, 2020

Vorige week mocht ik Mirjam interviewen over de invloed van telebegeleiding nop haar leven. voor mijn opdracht bij het Vliegwiel. Altijd heel bijzonder als iemand een inkijkje in zijn wereld met ons wil delen. 

Op afstand in de gaten houden
Mirjam Hoekjen: “In 2003 werd ik gediagnosticeerd met het Brugadasydroom: een hartaandoening waarbij elektrische activiteit van het hart continu verstoord is. De mate waarin ik dat had was behoorlijk heftig. Daarom kreeg ik, direct na de diagnose een ICD (Interne Cardio Defibrillator). Ook werd toen direct de mogelijkheid telemonitoring genoemd, een waardevolle manier om mij op afstand in de gaten te houden.”

Minder confronterend
Telebegeleiding biedt Mirjam en haar arts niet alleen waardevolle informatie, maar het is ook kosten- en energiebesparend. En het helpt haar om wat luchtiger te leven. Ze vertelt: “Het ziekenhuis associeer ik met ziek zijn. Wanneer ik daar moet zijn is dat confronterend. Eenmaal thuis – na controles – word ik overspoeld met het gevoel dat er iets ergs aan de hand is. Terwijl ik in dagelijks leven een prima balans heb gevonden, waarin ik daar niet meer mee geconfronteerd word.”

>> Het volledige interview lees je op Smarthealth.nl